Mietelmiä puhtaasta bhaktista#13
 

Ääninauhoitteet | Videot | Valokuvat | Matkasuunnitelma | Mietelmiä puhtaasta bhaktista

 

Kymmenen transsendentista vihjettä
parempaan chanttaukseen

Ohessa kymmenen vihjettä edistyneeseen chanttaukseen:


1.  Palvele heitä, jotka palvelevat Herraa. Älä kritisoi heitä kateuden tai väärän minätunteen vuoksi.

2. Palvele Krishnaa “kaikkien henkisten ja aineellisten maailmojen lähteenä”, “korkeimpana uhritoimitusten ja itsekurin nautintaoikeuden haltijana, kaikkien planeettojen ja puolijumalten korkeimpana Herrana sekä elävien olentojen hyväntekijänä ja -toivojana”. Osoita kunnioitusta puolijumalille, kuten Herra Sivalle tai Ganeshalle sekä persoonallisuuksille kuten Hanumanille, jaloina Herra Krishnan palvelijoina.  

3. Osoita täysi kunnioitus henkiselle opettajalle ajatuksin, sanoin ja teoin, pitäen häntä Herran edustajana. Toteuta henkisen opettajan ohjeet innostuneesti ja huolellisesti.

4. Kunnioita (ja opiskele) pyhiä kirjoja ohjeina Korkeimmalta Herralta (dharmam tu saksad bhagavat pranitam) ja pyri ymmärtämään kuinka ne ovat korrekteja (ei siis, että ovatkohan ne korrekteja).

5. Usko siihen, että Pyhä Nimi ei ole mikään maallinen äänivärähtely, vaan transsendentaalinen ääni, joka laskeutuu (puhtaalta) henkiseltä tasolta.

6. Luota gurun, sadhun ja sastran Pyhän Nimen selittämiseen ja ylistämiseen. Tämän tiedon ovat antaneet he, jotka ovat kokeneet pyhän nimen suurenmoisuuden ja jotka ovat "nähneet totuuden".

7. Pyri irtautumaan halusta tehdä syntisiä tekoja. Synti on toimintaa, joka ei ole yhteydessä Korkeimpaan Herraan; jotain, mitä tehdään aistityydytyksen vuoksi. Toimiminen pelkästään aineellisen ruumiin mielihyvän pohjalta johdattaa sinut etäämmälle käytännön oivalluksesta todellisesta identiteetistäsi ikuisena henkisenä sieluna (väliaikaisesta aineellisesta kehosta erillinen kokonaisuus). 

8. Luovu rituaalisista ja tekopyhistä toiminnoista. Muuta tunteet velvollisuuksista ja toimi täysin Krishnan mielihyvän puolesta.

9. Keskustele Pyhän Nimen loistosta Herran Palvelijoiden kanssa. He ovat mieltyneet kuulemaan siitä.

10. Chanttaa keskittyneesti ja keskitä koko tietoisuutesi Pyhän Nimen transsendentaaliseen äänivärähtelyyn.


Jos pystyt vakavasti seuraamaan yllä olevia kymmentä ohjetta, chanttauksesi kehittyy jättiaskelin.


Sankarshan Das Adhikari

 


Suomessa:  Bhaktin Virve, Jyväskylä, Finland