Mietelmiä puhtaasta bhaktista #4
 

Ääninauhoitteet | Videot | Valokuvat | Matkasuunnitelma | Mietelmiä puhtaasta bhaktista

 

Srila Sankarshan Das Adhikari
dig-vijaya pandita

New Seva Kunja Mandira
ISKCON Temppeli
Chicago, IL, USA
5/22/05

 

 

 

 

 

 

"Etsi mahdollisuutta, älä turvallisuutta"

 

Prabhupada neuvoi erästä herrasmiestä, joka tuli hänen luokseen pyytämään neuvoa: “Älä etsi turvallisuutta, etsi mahdollisuutta!”

 Taipumuksenamme tässä maailmassa on, että tahdomme tehdä mukavan ja miellyttävän pesän itsellemme aineellisessa elämässä. Jonkinlaisen turvallisen aseman.  Sellaista asiaa kuin turvallisuus ei kuitenkaan ole. Voit ehkä ajatella, että olet turvassa täällä, mutta aineellisessa elämässä EI ehdottomasti ole turvaa.

 Joten sen sijaan, että etsisimme turvallisuutta, meidän tulisi etsiä mahdollisuutta puhdistautua sydämemme liasta, tulla Herran puhtaaksi palvojaksi ja levittää Krishna-tietoisuutta niin kauas ja niin usealle kuin vain mahdollista.

 Prabhupada kannusti meitä tekemään vallankumouksen planeetallamme. Yhä uudelleen ja uudelleen hän kannusti meitä siihen. Hän määritteli meille termin ‘dig-vijaya’, voittaa pandita. Tietenkin Caitanya lilasta me tiedämme Keshava Kashmirin, dig-vijaya panditan, joka voitti jokaisen panditan kaikkialla Intiassa.

 Prabhupada kertoi meille, että meidän tulisi suorittaa dig-vijayaa. Sitten hän kertoi, mitä dig-vijaya tarkoittaa. Menet kylästä kylään, kaupungista kaupunkiin ja suoritat dig-vijayaa sanomalla: ”Jumala on olemassa!”, “Voin todistaa, että Jumala on olemassa!”, “Kuka sinä olet sanomaan, että Jumalaa ei ole olemassa? Älä viitsi!” Tämä on dig-vijaya.

 Prabhupada tahtoi meidän kohtaavan kasvoista kasvoihin nämä ateistiset heittiöt ja näyttämään toteen Jumalan olemassaolon. Hän rohkaisi meitä tällä tavalla tulemaan dig-vijaya panditoiksi. Me voimme mennä minne tahansa ja vakiinnuttaa Caitanya Mahaprabhun lähetystehtävän.

Srila Sankarshan Das Adhikari
SB 11.11.5 luento, Boston, MA, 6/9/2005


Huom:

Pandita: oppinut henkilö

lila: transsendentaalinen leikki

 [Kuuntele luento]

 


Suomessa:  Bhaktin Virve, Jyväskylä, Finland