Mietelmiä puhtaasta bhaktista #9
 

Ääninauhoitteet | Videot | Valokuvat | Matkasuunnitelma | Mietelmiä puhtaasta bhaktista

 

Srila Sankarshan Das Adhikari
Riika, Latvia, Syksy 2004

 

 

 

Maailmanlaajuisen tietoisuuden kohottaminen

 

Krishna-liikkeen tavoitteena on kohottaa maailmanlaajuista tietoisuutta ja samalla vapauttaa koko ihmisyhteisö tietämättömyydestä, johon se nykyisin on niin voimakkaasti vajonnut. Jotta voisimme ylläpitää toivoamme kyseisen tavoitteen toteutumisesta, meidän täytyy aina vilpittömästi ja tietoisesti pyrkiä kitkemään sydämemme puutteet. Kuinka voimme tehdä sen? Vastaus on annettu Srimad Bhagavatamissa:

yat-pada-pankaja-palasa-vilasa-bhaktya
karmasayam grathitam udgrathayanti santah
tadvan na rikta-matayo yatayo 'pi ruddha-
sroto-ganas tam aranam bhaja vasudevam

“Bhaktat, jotka ovat omistautuneet Herran lootusjalkojen varpaiden palvelukseen, voivat helposti ylittää tulokselliseen toimintaan kohdistuvat tiukkasolmuiset toiveet. Koska tämä on hyvin vaikeaa, siihen eivät pysty ne, jotka eivät palvele Herraa antaumuksellisesti - jnanit ja joogit - vaikka he yrittävätkin pysäyttää aistityydytyksen aallot. Siksi sinua neuvotaan omistautumaan Krishnan, Vasudevan pojan, antaumukselliseen palveluun.” Srimad-Bhagavatam 4.22.39.

Tämä antaumuksellisen palvelun menetelmä on todella mahtava. Meidän ei tarvitse pyrkiä tukahduttamaan halujamme väkisin. Jnanien ja joogien hyödyntämä halujen tukahduttamisen menetelmä on mahdoton tehtävä. Sen sijaan täytämme sydämemme lukuisilla eri tavoilla palvella Herraa. Näin henkiset halumme nujertavat luonnollisesti aineelliset halumme, jotka lähestyvät automaattisesti nollaa.

Tässä yhteydessä Srila Prabhupada selittää,

“Voidaan ehkä väittää, että joki aaltoilee jatkuvasti ja että aaltoja ei voida pysäyttää, mutta joen aallot virtaavat kohti merta. Kun vuorovesi ylittää joen, se hautaa alleen joen virtauksen, ja joki itse joutuu tulvan alle, jolloin meren aalloista tulee huomiota herättävämpiä kuin joen aalloista. Vastaavasti älykäs bhakta suunnittelee niin monia asioita, joilla palvella Herraa Krishna-tietoisuudessa, että tuo halu palvella Herraa hukuttaa alleen liikkumattomat aineelliset toiveet. ” Srimad-Bhagavatam 4.22.39, merkitys.

Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että täyttämällä sydämemme rajattomilla toiveilla palvella Herraa usein eri tavoin, voimme helposti kitkeä aineelliset puutteet sydämestämme. Näin meistä tulee täysin valtuutettuja levittämään Krishna-tietoisuuden menetelmää koko maailman henkisen tietoisuuden kohottamisen hyväksi.

Sankarshan das Adhikari

 


Suomessa:  Bhaktin Virve, Jyväskylä, Finland